PKK

Iğdır'da polis servisine saldırı: 13 şehit

Iğdır'da bu sabah polis servisine bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 13 polis memuru şehit oldu, bir özel harekat polisi de yaralandı.

Konular: Türkiye, PKK
Saldırının hemen ardından yaralı polisler Iğdır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. [Fotoğraf: AA]

iğdır’dan nahçıvan'a açılan dilucu sınır kapısı'nda görev yapan gümrük memurlarının işe gidişlerinde güvenlik önlemi alan polis ekiplerine yönelik saldırı düzenlendi. iğdır ile aralık ilçesi arasındaki hasanhan köyü yakınında bombalı tuzak kuran pkk'lılar önceden yola döşedikleri patlayıcıları polisleri taşıyan minibüs geçerken patlattı.

anadolu ajansı önce saldırıda 14 polis memurunun şehit olduğunu, 2 askerin yaralandığını duyurdu. içişleri bakanı selami altınok incelemelerde bulunmak üzere saldırının yaşandığı iğdır'a gitti. bakan altınok'un iğdır'da yaptığı açıklamayla 13 polisin şehit olduğu, bir özel harekât polisinin yaralandığı öğrenildi. bakan altınok, "olay akabinde başlatılan operasyonda, olayla ilgisi olduğu düşünülen 2 kişi yakalanmış ve operasyonlar devam etmektedir" dedi.

iğdır'daki izinli sağlık personeli yaralılara müdahale için göreve çağrıldı. çok sayıda vatandaş da kan ihtiyacı için iğdır devlet hastanesi'ne geldi. bölgede saldırı sonrası başlatılan operasyon ve şehitler ile yaralıların tahliye edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

şehitlerin isimleri

saldırıda şehit olan polis memurlarından 12'sinin isimleri açıklandı:

başkomiser mehmet parlak (kahramanmaraş), başkomiser yusuf yelkenci (zonguldak), polis memurları fehmi şahin (aydın - nazilli), ali koç (ankara), haluk varlı (van), burak zor (gümüşhane), yalçın talık (osmaniye), yaşar doğancay (bolu), hasan eser (denizli), ibrahim derindere (adana), adem can kurtaran ve bekir serhat kaya (yozgat).

şehit olan polislerden fehmi şahin ise eski cumhurbaşkanı abdullah gül'ün eski korumalarındandı. gül, twitter hesabından  şehit polis cangal ile fotoğrafını paylaştı. 11. cumhurbaşkanı, "bugün de iğdır’daki hain terör saldırısında şehit düşen polislerimiz içimizi dağladı. şehit düşen evlatlarımızdan fehmi şahin uzun yıllar, koruma ekibimde çok yakınımda çalıştı. fehmi’yi ve silah arkadaşlarını teröre kurban vermiş olmamızdan dolayı büyük bir üzüntü içerisindeyim. tüm şehitlerimize allah’tan rahmet, acılı ailelerine, emniyet teşkilatımıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum" açıklamasını yaptı. 

dağlıca'da 16 şehit, kuzey irak'a harekât

anadolu ajansı'nın haberine göre hakkâri'nin dağlıca bölgesindeki saldırının ardından türk hava kuvvetleri'ne ait 35 f-16 ve 18 f-4 savaş uçağı irak'ın kuzeyine kaçan pkk'lı grubun geçiş yerlerine ve irak'ın kuzeyindeki kandil, hakurk, avaşin, metina, basyan, gare ve zap kamplarındaki hedeflere gece saat 23:00 ile 05:00 arasında hava bombardımanı düzenledi.

dağlıca'daki saldırının ardından 35 f-16 ve 18 f-4 uçağıyla yapılan bombardımanda irak'ın kuzeyine kaçan gruptaki 35-40 pkk'lı öldürüldü.

hakkâri’nin yüksekova ilçesi dağlıca bölgesinde yola döşenen mayın, pazar akşam saatlerinde iki askeri zırhlı aracın geçişi sırasında pkk'lılar tarafından patlatılmıştı. genelkurmay başkanlığı olaydan bir gün sonra 16 askerin şehit olduğunu, 6 askerin de yaralandığını açıklamıştı.

beştepe'de güvenlik zirvesi

pazartesi akşam saatlerinde de cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan başkanlığında beştepe’deki cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde güvenlik zirvesi toplanmıştı. 1 saat 15 dakika süren toplantıya başbakan ahmet davutoğlu, genelkurmay başkanı orgeneral hulusi akar, tbmm başkanı ismet yılmaz, adalet bakanı kenan ipek, içişleri bakanı selami altınok, milli savunma bakanı vecdi gönül, jandarma genel komutanı orgeneral galip mendi, mit müsteşarı hakan fidan ve emniyet genel müdürü celalettin lekesiz ve ilgili üst düzey bürokratlar katılmıştı.

başbakan davutoğlu, bu toplantı öncesi orgeneral akar'la görüşmüş, ardından basın açıklaması yapmıştı. çankaya'da chp lideri kemal kılıçdaroğlu'yla da görüşen başbakan, daha sonra da cumhurbaşkanı erdoğan'la görüşmek üzere beştepe'ye gitmişti.

kaynak: dha, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;