Mısır'da darbe dönemi

İhvan liderine ikinci müebbet

Mısır'da Müslüman Kardeşler Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 14 kişi ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Bedii başka bir davadan geçen ay da müebbete mahkum edilmişti.

Konular: Ortadoğu, Mısır

pazartesi günü görülen duruşmada kararını açıklayan mahkeme, bedii ve diğer 14 sanığı geçen yıl cumhurbaşkanı muhammed mursi'nin ordu tarafından devrilmesinin ardından yaşanan olaylarda 'cinayet' ve 'şiddeti kışkırtmak'la suçladı. 

duruşmada mahkemenin tanık ifadelerini dinlemeye devam etmesi bekleniyordu, ancak mahkeme heyeti sürpriz bir şekilde kararları açıkladı. 

bedii, yüzlerce müslüman kardeşler üyesi gibi mısır'da darbe sonrası açılan davalarda idam cezasına çarptırılmıştı. bedii'nin cezası geçen ay müebbet hapse çevrilmişti. 

kaynak: reuters

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;