Afrika

İhvan yöneticisi özür diledi

Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Selahaddin Sultan "Mısır halkının benimsemediği siyasi kararlar" alarak hata yaptıklarını söyledi.

Selahaddin Sultan özür açıklamasının şahsi olduğunun altını çizdi.

mısır’da 3 temmuz'daki askeri darbenin ardından protestolar devam ederken müslüman kardeşler’in liderlerinden selahaddin sultan özeleştiri niteliğinde bir açıklama yaptı. sultan, 25 ocak devriminin gereklerini yerine getirmediklerini, siyasi hatalar yaptıklarını söyledi. 

devrimi tamamlamak yerine eski sistemle anlaşma yoluna gittiklerini kaydeden ihvan yöneticisi, siyasi hatalara örnek olarak hüsnü mübarek'in devrilmesinin ardından tedrici reform umuduyla eski istihbarat şefi ömer süleyman ve yüksek askeri konsey ile yürüttükleri müzakereleri gösterdi.

Selahaddin Sultan

müslüman kardeşler yöneticilerinden.

muhammed mursi’nin cumhurbaşkanlığına iade edilmesi kampanyasını yürüten meşruiyeti destek ittifakı’nın üyesi.

kahire üniversitesi’nde islam hukuku profesörü. 

"kadın ve gençleri sürece dahil edemedik"

sultan, ayrıca devrimin en güçlü kanadını oluşturan kadınlar ve gençleri sürece dahil etmemelerinin büyük hata olduğunun altını çizdi. yönetimde kadın ve gençlere yeterince yer vermemelerinin onları farklı arayışlara ittiğini söyledi.

selahaddin sultan, kendi internet sitesinde mısır halkından özür dilediği açıklamanın şahsi olduğunu belirtti. bir süre sonra da müslüman kardeşler'den bir açıklama geldi. ihvan, "sultan’ın açıklaması kendi görüşüdür. mevcut ortamda tüm muhalefetin bir araya gelerek darbeye karşı ortak tavır sergilemesi için çaba göstermesi gerekiyor. teşkilat askeri darbeye karşı durmaya devam edecektir." ifadesiyle sultan'ın özeleştirisine tepkisini gösterdi. 

arap birliği'nin eski genel sekreteri amr musa’nın liderliğini yaptığı kurtuluş cephesi’nden yasin buhara da sultan'ın ifadeleri için “bu şahsi ve geç kalmış bir açıklamadır” dedi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;