Ürdün

İhvan'ın genel merkezi mühürlendi

Ürdün polisi, ülkenin en büyük muhalefeti Müslüman Kardeşler'in başkent Amman'daki genel merkezini kapattı. Genel merkez binası tahliye edilip mühürlendi.

[Fotoğraf: AFP - Arşiv]

müslüman kardeşler'den yapılan açıklamada, amman valiliği'nin talimatı üzerine ürdün polisinin başkentteki genel merkezi kapattığı belirtildi.

reuters'a konuşan müslüman kardeşler yetkilisi cemil ebubekir, binanın mühürlendiğini, kapatılma nedeni konusunda kendilerine bir açıklama yapılmadığını söyledi. 

müslüman kardeşler hareketine bağlı islami amel cephesi, ürdün’ün en büyük muhalif gücü.

daha önce ürdün yönetimi, mısır'daki ihvan ile bağlantıları olduklarını öne sürdüğü onlarca müslüman kardeşler üyesini sınırdışı etmişti. 

islami amel cephesi, seçim yasasını kabul etmeyerek 23 ocak 2013’te yapılan seçimleri boykot etmişti.

teşkilat, hükümete katılmayı da reddetmişti.

ürdün’de resmi olarak faaliyet gösterebilen müslüman kardeşler teşkilatı, mısır ve suudi arabistan tarafından "terörist" örgüt olarak ilan edilmişti. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;