Müslüman Kardeşler

İhvan'ın lider kadrosunda değişiklik

Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), lider kadrolarının yüzde 65'ini değiştirdiğini açıkladı. Yeni kadro hâlihazırda hapiste olmayanlar ve genç kuşaktan oluşuyor.

Darbeyle devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye hakkında açılan davaların birinde 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. [Fotoğraf: AP/Arşiv]

ülke dışındaki mısırlı ihvan mensuplarının ofis müdürü ahmed abdurrahman, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, "ülke genelinde lider kadrosundaki seçimleri tamamladık. seçilenlerin hepsi hapiste olmayan kişilerden oluşuyor" dedi.

hapiste olan bazı liderlerin idamla yargılandığını belirten abdurrahman, "kahire'nin güneyindeki feyyum vilayetinin ihvan lideri said abdurrahman idamla yargılanıyor. bunun ve bunun gibilerin yerine yeni liderler seçildi. yeni liderlerin hepsi genç kuşaktan oluşuyor ve ortalama yaşları 40 civarında. allah’ın izniyle belirlediğimiz hedeflere kısa zaman içinde ulaşacağız" diye konuştu. 

müslüman kardeşler teşkilatı'nın, lider kadrosunu değiştireceğini ve teşkilatın yönetim birimlerini yurt dışına çıkaracağını bu ayın başında ilan ettiklerini belirten abdurrahman, askeri darbeyle gelen yönetime karşı mücadelelerine yurt dışındaki ofisten devam edeceklerini vurguladı.   

siyasi sorumlu amr derrac

abdurrahman, iki ay önce yurt dışında yapılan çalışmalar sonucunda ihvan rehberlik konseyi'nin tamamlandığı ve 11 kişiden oluştuğunu hatırlattı. eski bakanlardan amr derrac'ın ihvan'ın siyasi sorumlusu olduğunu kaydeden abdurrahman, yine eski bakanlardan yahya hamid’in de dış ilişkiler sorumlusu seçildiğini ifade etti.  

amr derrac, daha önce katar'ın kendisi de dahil olmak üzere yedi müslüman kardeşler yöneticisinin ülkeden ayırılmalarını istemesinin ardından türkiye'ye gelmişti. amr derrac söz konusu dönemde ihvan'ın dış ilişkiler sorumluluğu görevini yürütüyordu.

ihvan, mısır'da cumhurbaşkanı muhammed mursi'nin askeri darbeyle görevinden uzaklaştırıldığı 3 temmuz 2013'ten beri ilk kez bir televizyonda açıklamada bulunuyor.

mısır'da mahkeme, müslüman kardeşler teşkilatı rehberlik konseyi başkanı muhammed bedii ile 13 ihvan yöneticisinin, 11 nisan 2015'te idamlarına, ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı muhammed mursi'nin ise "ittihadiyye olayları" olarak bilinen davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına hükmetmişti.

kaynak: al jazeera, aa

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;