İsveç

IKEA'nın kurucusu bitpazarından giyiniyor

İsveç’in uluslararası mobilya markası IKEA’nın milyarder kurucusu Ingvar Kamprad, tüm kıyafet alışverişini bitpazarından yapıyor; saçlarını da, ucuza geldiği için Vietnam'da kestiriyor.

Konular: İsveç, Avrupa
[Fotoğraf: AFP]

aşırı tutumluluğuyla bilinen 90 yaşındaki kamprad, hayatını anlatan belgeselde “üzerimdekilerin hepsi bitpazarından alınmadır. çevreme iyi örnek olmak istiyorum” diye konuştu.

dünya dördüncüsü

isveç’in güneyindeki tarım bölgesi smaland’da doğan kamprad, “tutumluluk, bizim yöre insanının doğasında var” diye konuştu. kamprad’ın yaklaşık 65,5 milyar euro serveti olduğu tahmin ediliyor.

aile servetinin neredeyse tamamını düşük vergileriyle meşhur küçük avrupa ülkesi lihtenştayn’da tutan kamprad, 2006’da forbes dergisinin zenginler listesinde dünya sıralamasında dördüncü sıradaydı.

berbere vietnam’da gidiyor

kamprad, 2008’de verdiği bir röportajda, hollanda ziyareti esnasında gittiği berberde 22 euro ödediği için çok kızgın olduğunu söylemişti.

saçını nerede kestirdiği sorulduğunda, “normalde saçımı gelişmekte olan ülkeleri ziyaret ettiğimde kestiririm. en son vietnam’da kestirmiştim” yanıtını verdi.

1973’te yüksek vergiler nedeniyle isveç’ten kaçıp danimarka’ya yerleşen kampra, oradan da isviçre’ye geçti. 2010 sonrası kademeli olarak şirketteki görevlerini çocuklarına bıraktı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;