15 Temmuz darbe girişimi

İki AYM üyesi meslekten çıkarıldı

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, darbe girişiminin ardından tutuklanan üyeler Alparslan Altan ile Erdal Tercan'ın meslekten çıkarılmalarına karar verdi.

[Fotoğraf: AA]

anayasa mahkemesi genel kurulu, 15 temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan üyeler alparslan altan ile erdal tercan'ın meslekten çıkarılmalarına karar verdi. 

anayasa mahkemesi genel kurulu, darbe girişiminin ardından gözaltına alınan iki üye ile ilgili soruşturma başlatmıştı.

genel kurul, olağanüstü hâl kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararname'nin kamu görevlileriyle ilgili getirdiği düzenleme çerçevesinde iki üyenin meslekten çıkarılmalarına karar verdi.

anayasa mahkemesi genel kurulu'nun oy birliğiyle aldığı kararla, altan ve tercan'ın üyelikleri düşmüş oldu.

yüksek mahkeme’den yapılan açıklamada, 667 sayılı olağanüstü hâl kapsamında alınan tedbirlere ilişkin kanun hükmünde kararname’nin, 23 temmuz'da resmi gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği hatırlatılarak şöyle denildi:

"kararname’nin 'yargı mensupları ile bu meslekten sayılanlara ilişkin tedbirler' başlıklı 3. maddesinin (1) numaralı fıkrasında yer alan 'terör örgütlerine veya milli güvenlik kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu değerlendirilen anayasa mahkemesi üyeleri hakkında anayasa mahkemesi genel kurulu’nun salt çoğunluğunca… meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına karar verilir.' hükmü uyarınca anayasa mahkemesi üyeleri alparslan altan ve erdal tercan'ın meslekte kalmalarının uygun olmadığına ve meslekten çıkarılmalarına oy birliğiyle karar verilmiştir."

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;