PKK

İki polisin cenazesinde Cemaat'e suçlama

Ceylanpınar'da öldürülen iki polisin cenaze töreninde konuşan Şanlıurfa Emniyet Müdürü, isim vermeden Gülen Cemaati'nin emniyet ayağını suçladı: "Bu örgütün teşkilâtımızın içine sızdırdığı uzantıları kullanarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmıştır."

Konular: Türkiye, PKK
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı iki polisin cenaze töreninde konuştu. [Fotoğraf: AA]

şanlıurfa’nın ceylanpınar ilçesinde çarşamba günü kaldıkları evde pkk tarafından öldürülen terörle mücadele şubesi'nde görevli feyyaz yumuşak ve çevik kuvvet şubesi'nde görevli okan açar için şanlıurfa emniyet müdürlüğü’nde tören yapıldı. şanlıurfa il emniyet müdürü eyüp pınarbaşı törende yaptığı konuşmada, "paralel yapı" denilen fethullah gülen cemaati'nin emniyet ayağına vurgu yaptı. pınarbaşı şunları söyledi:

"maalesef son yıllarda kanla beslenen ancak barış ve kardeşlik sözünü dillerinde düşürmeyen bu odaklar, devletimizin tüm kurumlarına ve teşkilâtımızın kılcallarına giren örgütle kol kola girerek ihanet sarmalını genişletmişlerdir. bu örgütün teşkilâtımızın içine sızdırdığı uzantıları kullanarak istihbarat faaliyetleri zafiyete uğratılmaya çalışılmıştır. ilimizin plaka tanıma sistemi, ağabeylerinden aldığı talimatla kapatılarak, asayiş ve terör olayları tırmandırılmaya çalışılmıştır."

"personelimiz hedef yapıldı"

"bu örgüt tarafından suruç’taki terör saldırısı fırsat bilinerek, istihbarat ve terörle mücadele birimlerinin başında gecesini gündüzüne katarak, cansiperane çalışan personelimiz, gazete ve televizyonlarda isimleri zikredilerek hedef yapılmıştır. bununla neyi amaçladıklarını gayet iyi biliyoruz. bütün bunlara rağmen devletimizin ve milletimiz bekası için son dönemde kol kola giren bu örgütlerle şehit versek de mücadeleyi sürdüreceğiz. şehitlerimizin kanını yerde kalmayacağını timsah gözyaşları döken herkes görecek. bundan şehitlerimizin aileleri dahil kimsenin şüphesi olmasın."

şanlıurfa'nın ceylanpınar ilçesinde çarşamba sabahı iki polisin evlerinde öldürülmesini pkk üstlenmişti. örgüte yakın fırat haber ajansı'nda yer alan açıklamada, iki polisin suruç'taki saldırıya "misilleme" olarak öldürüldüğü savunulmuştu.

kaynak: dha

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;