Türkiye

İlk 4 günde en az 82 ölü, 462 yaralı

Ramazan Bayramı’nın ilk iki günü 52 kazada en az 48 kişi öldü, 248 kişi de yaralandı. Önceki 2 günde ise 38 kazada en az 34 kişi öldü, 214 kişi yaralandı.

Konular: Türkiye
Rize'de gerçekleşen kazada 1 kişi öldü 36 kişi yaralandı. [Fotoğraf: AA]

türkiye’de ramazan bayramı öncesi ve bayramın birinci gününde en az 76 trafik kazası gerçekleşti. bu kazalarda en az 64 kişi öldü 377 kişi yaralandı.

anadolu ajansı’nın verdiği kaza haberlerine göre ise, bayramın birinci günü ve gecesinde 38 kazada en az 30 kişi öldü, 163 kişi yaralandı.

bayramın ikinci günü ise en az 14 kaza daha yaşandı. kazalarda ölü sayısı 18, yaralı sayısı 85 oldu. eski hdp milletvekili sabahat tuncel de malatya'da geçirdiği kazada kolunu kırdı.

doğan haber ajansı’na göre bayram öncesi çarşamba ve perşembe günleri de dahil son dört günde 66 kişi hayatını kaybetti, 336 kişi de yaralandı. 

bayramın birinci günü en çok ölümün gerçekleştiği kaza eskişehir’de meydana geldi. aynı aileden 5 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.en çok yaralının olduğu kaza ise rize’de meydana geldi. sahil yolunda otomobil ve otobüsün çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

trafik polisleri ve jandarma ekipleri, şehirlerarası yollarda denetimlerini sıklaştırdı. kontrollerde kazasız bir sürüş için alınması gereken tedbirleri sürücülere anımsatılsa da kazaların önüne geçilemiyor.

kaynak: aa, dha
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;