Eğitim

İlk ders zili çalıyor

2015-2016 eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen dersbaşı yapacak. Yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrenci ilkokul birinci sınıfa başlayacak. İstanbul'da toplu taşıma 14.00'e kadar ücretsiz.

Konular: Türkiye, Eğitim

yaz tatilinin ardından yeni eğitim - öğretim yılı bugün milli eğitim bakanı nabi avcı'nın ankara'da bir okulda katılacağı törenle başlayacak.

bu yıl yaklaşık 1 milyon 136 bin öğrencinin ilkokul birinci sınıfa, yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrencinin de okul öncesi eğitim kurumlarında okula başlaması bekleniyor. okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının beşinci sınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime uyum programları da okulların açıldığı ilk hafta içinde, eğitim öğretim süreciyle birlikte gerçekleştirilecek.

istanbul'da toplu taşıma araçları saat 14.00'e kadar ücretsiz olacak.

destek kurslarına kayıtlar sürüyor

okulların açılmasının ardından milli eğitim bakanlığı (meb) tarafından öğrenci ve mezunlar için ücretsiz açılacak destekleme ve yetiştirme kurslarına başvurular da devam edecek.

1. dönem, 2. dönem ve 3. dönem (yaz kursları) olmak üzere üç dönemde açılacak kurslara son başvurular 2 ekim'de. kurslara meb'e bağlı resmi ve özel ortaokullar, imam-hatip ortaokulları, resmi ve özel liseler, açıköğretim kurumlarına devam eden her sınıf seviyesindeki öğrenciler ile mezun durumdaki kursiyerler başvurabilecek.

eğitim yılı 17 haziran'da bitiyor

meb'in çalışma takvimine göre, birinci kanaat dönemi 22 ocak 2016 cuma günü sona erecek. yarı yıl tatili 25 ocak - 5 şubat 2016 tarihleri arasında yapılacak. ikinci kanaat dönemi 8 şubat 2016 pazartesi günü başlayacak ve 17 haziran 2016 cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 eylül 2016 pazartesi günü başlayacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;