Şampiyonlar Ligi

İlk finalist Atletico Madrid

Atletico Madrid, 1-0 kazandığı UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçının rövanşında Bayern Münih'e 2-1 yenildi ancak deplasmanda gol atmanın avantajıyla finale yükseldi.

Konular: Spor, Futbol
Maçı Cüneyt Çakır yönetti. [Reuters]

avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasının yarı final rövanş maçında, son 7 yılda 6. kez yarı finali gören alman ekibi bayern münih, 2014'te final oynayan ispanya'nın atletico madrid takımını konuk etti.

bayern münih, allianz arena'da oynanan karşılaşmanın 31. dakikasında 1-0 öne geçti. xabi alonso'nun ceza yayından kullandığı serbest vuruşta barajdaki gimenez'e çarpan top, ağlarla buluştu.

maçın hakemi cüneyt çakır, bayern münih'in 33. dakikada kullandığı köşe vuruşu sırasında, gimenez'in martinez'i tutarak geçişini engellemesi nedeniyle penaltı noktasını gösterdi. atletico madrid kalecisi oblak, müller'in kullandığı atışı kurtardı. ilk yarı 1-0 bayern münih üstünlüğüyle tamamlandı.

atletico madrid'in 54. dakikada geliştirdiği ani atakta, torres'in pasıyla savunmanın arkasına sarkan griezmann, skoru 1-1'e getirdi.

bayern münihli futbolcu vidal, coman'ın sol kanattan yaptığı ortada topu, kafasıyla lewandowski'ye doğru çevirdi. polonyalı golcü, kafa vuruşuyla 74. dakikada bayern'in 2-1 öne geçmesini sağladı.

83. dakikada soldan ceza sahasına girmeye çalışan atletico madridli torres'in, martinez tarafından düşürülmesi sonrası cüneyt çakır, 2. defa penaltı noktasını işaret etti. bayern münihli futbolcular, müdahalenin ceza sahasının dışında olduğu konusunda çakır'a itirazda bulundu. bu kez de bayern'in file bekçisi neuer, penaltıyı kullanan torres'e geçit vermedi.

kalan sürede başka gol olmayınca mücadeleyi 2-1 bayern münih kazandı. fakat ilk maçtan 1-0 galip ayrılan atletico madrid, deplasmanda gol atmanın avantajıyla 1974 ve 2014'ten sonra 3. kez şampiyonlar ligi'nde adını finale yazdırdı.

kaynak: aa
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;