Türkiye

İlk kemikler bulundu

Tunceli Çemişgezek’te 1997'de 19 kişinin gömüldüğü toplu mezarda ilk kemiklere ulaşıldı.

Haberin Öne Çıkanları

Mezarda 19 kişi var

Bölge kışlanın hemen yanında

Kazıya antrpologlar, adli tıp uzmanları ve olay yeri inceleme polisleri katılıyor. © Anadolu Ajansı
hüsnü yıldız, ağabeyi ali yıldız'ın 14 yıl önce gömüldüğü toplu mezarın açılması ve cenazesini almak için 10 haziran tarihinden beri açlık grevindeydi.
 
yıldız'ın yaptığı başvuruyu değerlendiren malatya özel yetkili cumhuriyet savcısı şeref gürkan, 1997 yılında aliboğazı mevkisinde girdikleri çatışmada öldürülen 19 kişinin bulunduğu toplu mezarın açılmasına karar verdi.
 
kazıyı malatya adli tıp kurumu'ndan gelen 2 antropolog, 2 adli tıp uzmanı ve tunceli emniyet müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri gerçekleştiriyor. özel yetkili savcı şeref gürkan da kazıyı takip ediyor.
 
sabah saatlerinde başlayan kazıda ilk kemikler öğleden sonra bulundu. kazılan bölge çemişgezek ilçesi sağven mahallesi'ndeki ilçe jandarma komutanlığı yanında bulunuyor.
 
kazı yapılan noktaya yaklaşık 300 metre uzaklıkta başka bir yerde de uzmanlar çalışmaya başladı. buradaki kazılarda kısa sürede insan kemiklerine ulaşıldı.
 
aynı bölgedeki taratlı köyü yol ayrımında iş makineleriyle üçüncü kazı çalışması başlatıldı.
 
kazı yapılan bölgenin çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.
 
çalışmaları chp tunceli milletvekili hüseyin aygün, tunceli belediye başkanı edibe şahin, pertek belediye başkanı kenan çetin ile hozat belediye başkanı cevdet konak da izliyor.

chp tunceli milletvekili hüseyin aygün, bölgede bulunan bir grup tarafından protesto edildi.

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;