Futbol

İlk maçı kazadan iki ay sonra

Uçak kazasında birçok futbolcusunu kaybeden Chapecoense ilk resmi maçına 29 Ocak'ta çıkacak. Bu tarih, kazadan iki ay sonraya denk geliyor.

Konular: Spor, Brezilya
Chapecoenseli minik bir taraftar [AFP]

kaza 28 kasım'da gerçekleşmiş, aralarında futbolcular ve yöneticilerin de bulunduğu 71 kişi hayatını kaybetmişti. 

kurtulan 6 kişiden 3'ü futbolcuydu. kolombiya'ya gitmeyen 9 futbolcusu da brezilya'da kalmıştı. kulüp, tarihinin en büyük maçı için copa sudamericana'da final için atletico nacional ile oynamaya gidiyordu. 

kurtulan futbolcularından savunma oyuncusu alan ruschel ve ayağını kaybeden kaleci jakson follman, brezilya'ya döndü. üçüncü neto ise hala kolombiya'da hastanede tedavi görüyor. 

brezilya'nın güneyinde yer alan chapeco şehrinin takımında vagner mancini takımı tekrar oluşturulmakla görevlendirildi. 

brezilya'nın önde gelen kulüpleri federasyona chapecoense'nin kolay transfer yapabilmesi ve önümüzdeki üç sezon küme düşmeme garantisi verilmesini iletmiş, ronaldinho, riquelme ve eidur gudjohnsen gibi eski futbolcular da ücretsiz oynamak istediklerini söylemişti. 

kaynak: bbc

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;