Diğer Sporlar

İlk maçlarına çıktılar

İran’dan yurt dışına transfer olan ilk kadın voleybolcular, Borhani ve Giveh Bulgaristan’daki ilk maçlarına çıktı. İranlı sporcular, kentte kendilerine gösterilen ilgiden memnun.

Konular: Spor, Bulgaristan
Avrupa'da daha çok İranlı voleybolcunun oynamasını istiyorlar. [AFP]

borhani 29, giveh de 33 yaşında. onlar iran’dan yurt dışına transfer olan ilk kadın voleybolcular. bulgaristan’ın yeb shumen takımına imza atan iranlı voleybolcular, bu hafta sonu yeni takımlarıyla ilk maçlarına çıktı

borhani ve giveh maçta başörtüsü ve uzun tozluklarla mücadele etti. bu, bulgaristan ligi’nde de bir ilkti.

takımın antrenörü mehmet başaran, provokasyonlar olabileceğini ama buna alet olmayacaklarını ve suç işlemeyeceklerini söyledi.

borhani ve aynı zamanda iran milli takımı’nın kaptanı giveh’in ise en büyük amacı iranlı kadınlara örnek olmak:

“avrupa’da oynayabilen ve iran için tarih yazabilecek ilk iranlı kadınlar olduğumuz için gurur duyuyoruz. bizim bu kararı alıp bulgaristan’a gelmemizin en önemli nedenlerden biri diğer yetenekli iranlı oyuncuların yurt dışına çıkmalarının yolunu açmak”

yeb shumen, bulgaristan ligi’nde altıncı sırada. gelecek sene avrupa kupalarında oynayabilmeleri için ligi ilk dört arasında bitirmeleri gerekiyor.

voleybol, iran’da en popüler spor dallarından biri. fakat kadınların erkeklerin maçlarını izlemesine izin verilmiyor. maçlarda kadınların başörtüsü ve uzun tozluk giymesi zorunlu.

borhani “biz bulgaristan’a voleybol oynamak için geldik. kurallarımız da burada problem olmamalı. shumen’de çok iyi karşılandık. sokakta yürürken herkes bizi tanıyor. biz de bunu çok seviyoruz” dedi.

iki iranlı voleybolcunun yaşadığı shumen, bulgaristan’daki müslüman nüfusun yoğun olduğu yerlerden.

shumen’e göre bulgaristan’da hayat kolay ve basit. hava çok iyi. insanlar da çok kibar.

kaynak: afp
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;