2016 Rio Olimpiyatları

İlk madalya İsmayilov'dan

Türkiye, 2016 Rio Olimpiyatları'ndaki ilk madalyasını halterde Daniyar İsmayilov ile aldı. Türkmenistan asıllı halterci Türkiye'ye bir gümüş madalya kazandırdı.

Konular: Spor, Diğer Sporlar

erkekler halter 69 kiloda daniyar ismayilov, koparmada 163, silkmede 188 toplamda 351 kilo kaldırarak 2. oldu ve gümüş madalya aldı

1992 doğumlu daniyar ismayilov, türkmenistan asıllı. bir önceki olimpiyatlarda, 2012 londra'da türkmenistan adına yarıştı. toplamda 13. oldu. 2014 yılının sonunda ise türk vatandaşlığına geçti. bunda iki ülkenin de müslüman olmasının kararında etkili olduğunu belirtti. 

türk vatandaşlığına geçtikten sonra 2 avrupa ve 1 dünya şampiyonluğu kazandı.

ismayilov halteri seçmesinde eski olimpiyat şampiyonu halil mutlu'nun etkisi büyük. çocukken dolabına halil mutlu'nun fotoğraflarını astığını kaydeden başarılı halterci "onun fotoğraflarına bakar, onun gibi olmayı hayal ederdim. halil mutlu benim için idol bir isim ve buraya gelmemde onun da etkisi oldu. geldikten sonra kendisiyle tanıştım. benim için zaten mükemmel bir sporcuydu, artık mükemmel bir insan. çok mütevazı ve bana çok yardımları oldu." diyor.

kaynak: al jazeera
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;