Türkiye

'İmam hatip talimatını Bilal veriyor'

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a ait olduğunu iddia ettiği ses kayıtlarını gazetecilere dinletti. Tekin, kayıtlarda Bilal Erdoğan’ın ‘İmam hatip okulları ve yurtlarla ilgili talimatlar’ verdiğini iddia etti.

Konular: Türkiye
Gürsel Tekin CHP Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. [Fotoğraf: AA Arşiv]

chp genel sekreteri gürsel tekin chp genel merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında bilal erdoğan ile ilim yayma cemiyeti ve ensar vakfı yöneticilerine ait olduğunu iddia ettiği bir ses kaydını dinletti. tekin, ses kaydında bilal erdoğan’ın imam hatip liselerinin müfredatı, öğrenci sayısı ve yurtkur’a ait yurtlarla ilgili talimatlar verdiğini iddia etti:

"bilal erdoğan paraları sıfırlamakla yetinmemiş, milli eğitim'i de sıfırlamak için de talimatlar veriyor. 10 ağustos’ta seçime giderken milletin adamlarının milleti nasıl soyduğunu görüyorsunuz. kızlı erkekli devlet yurtlarının milli eğitim bakanı'na ait olduğunu sanırdık, demek ki bu ülkenin milli eğitim bakanı yokmuş, bu ülkenin bilâl’i varmiş. milli eğitim'in nasıl dizayn edileceğinin talimatlarının nasıl verildiğini görüyoruz”

tekin iktidara yakın vakıfların da imar planlarıyla ilgilendiğini, "afet yasası maddelerinin din iman adına kullanılarak" vakıflara arsa tahsisi yapıldığını öne sürdü.

kayıtlar farklı toplantılardan

tekin, farklı tarihlerde yapıldığını söylediği ses kayıtlarını bir cd halinde gazetecilere de verdi. kayıtlardan ortam dinlemesi yapıldığı anlaşılıyor. 

cd'de kayıtlardan ilkinin 26 ağustos 2013 tarihinde yapıldığı belirtiliyor. 

bu toplantıda gündem imam hatip okulları ile ilgili alınacak kararlar olarak belirtiliyor. aynı toplantıda bilal erdoğan olduğu iddia edilen bir kişi de bu okullara ve mezunlarına dair bazı planlamalar yapılması gerektiği yönünde görüş beyan ediyor. 

bir diğer toplantıda da yurtlardaki kapasite fazlalığından söz ediliyor ve bilal erdoğan olduğu iddia edilen kişi "arzu edilmeyen hikayeler kulağımıza ulaşıyor" diyerek yurtlarda düzeltmeler yapılması gerektiğini belirtiyor.

cd'de bilal erdoğan'ın yanı sıra ilim yayma cemiyeti yönetiminin üyeleri, ensar vakfı genel başkanı, istanbul il milli eğitim müdürü olduğu iddia edilen kişilere ait ses kayıtları da var.

al jazeera yayın ilkeleri gereği kayıtları yayınlamıyor.

kaynak: al jazeera

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;