Suriye'de iç savaş

'İnanıyorum ki Suriye'de de bu savaş bitecek'

Hatay'da toplu açılış töreninden konuşan Başbakan Yıldırım, "Dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız" sözlerini yinelerken, "Sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. Rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, İsrail ile ilişkilerimiz normale dönüyor. İnanıyorum ki Suriye'de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz" temennisinde bulundu.

[Fotoğraf: AA]

başbakan binali yıldırım, "sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, israil ile ilişkilerimiz normale dönüyor. inanıyorum ki suriye'de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz. irak'ta da mısır'da da aynıları olacak. çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadır." dedi.

yıldırım, hatay'daki atatürk stadyumu'nda gerçekleştirilen toplu açılış töreni ve iftar programında, ak partinin siyaset anlayışının çok net olduğunu söyledi.

"bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşıyorlar"

terörün küresel bir tehdit olduğuna dikkati çeken yıldırım, şunları kaydetti:

"sadece türkiye'ye ait değil. türkiye, milletinin birliğini, dirliğini, huzurunu, kardeşliğini korumak için canla başla, gece gündüz demeden terörle amansız bir mücadele veriyor. iki gün önce hain terör örgütleri yine yapacaklarını yaptı, istanbul havalimanı'nı kana buladı. birçok günahsız insan, türk, yabancı hayatını kaybetti, yüzlercesi yaralandı. bir kez daha görüldü ki terörün dini yok, milleti yok, kutsalı yok. onlar öldürmeye ayarlanmış makineler, onların bir üst aklı var, onların efendileri var. ama kim ne derse desin, bütün dünyaya buradan sesleniyoruz, göz kırptığınız, sırtını sıvazladığınız o ölüm makineleri gün gelecek sizi de yok edecek.

onun için gün bu gündür, teröre karşı topyekün savaş günüdür. bütün insanlık terör karşısında dimdik durursa, o zaman dünyada da istikrar, türkiye'de de istikrar olur. işte suriye'de yaşananlar, milyonlarca insan evinden oldu, yarım milyon insan hayatını kaybetti. ne kazandı? kan, gözyaşı. kazanan yok, onun için artık suriye'de, irak'ta, filistin'de, yemen'de, dünyanın farklı bölgelerinde akan bu kan artık durmalıdır. dünya, ileri gelen ülkeler, avrupası, amerikası, rusyası, bugün bu kanı durdurmanın ağır sorumluluğunu taşımaktadır. türkiye olarak bölgede savaşların durması, ayrılıkların, ayrışmaların ortadan kalkması için elimizden gelen her türlü gayreti gösterdik, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz."

terörle mücadeleyi "kutsal" olarak nitelendiren yıldırım, bu kutsal mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlere allah'tan rahmet dilerken, gazileri de şükranla andığını belirtti.

"sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz"

"dostluklarımızı artıracağız, düşmanlıklarımızı azaltacağız." dediklerini anımsatan yıldırım, "onun için sorunlu olduğumuz ülkelerle sorunlarımızı bir bir çözüyoruz. rusya ile ilişkilerimiz normale dönüyor, israil ile ilişkilerimiz normale dönüyor. inanıyorum ki suriye'de de bu savaş bitecek, tekrar o güzel günlere geleceğiz. irak'ta da mısır'da da aynıları olacak. çünkü bu coğrafya kardeşliğin, dostluğun, birliğin ve beraberliğin hakim olduğu coğrafyadır." değerlendirmesinde bulundu.

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;