2014 Cumhurbaşkanlığı seçimi

İnce: Ortada büyük hezimet var

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, cumhurbaşkanı seçiminde MHP ile ortak adaylarının başarısız olmasını Twitter hesabından yorumladı, "Partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim" çıkışı yaptı.

Konular: Türkiye
Yalova Milletvekili İnce cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının 'hezimet' olduğunu söylemişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

chp grup başkanvekili ve yalova milletvekili muharrem ince, 10 ağustos'ta yapılan cumhurbaşkanı seçiminde mhp ve chp'nin çatı adayı ekmeleddin ihsanoğlu'nun başarılı olamamasını yorumlarken partisine de eleştirilerde bulundu.

chp yalova milletvekili, twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada seçim sonucunu 'hezimet' olarak değerlendirirken, "solu yok sayıp çareyi sağda arayanlar chp'de başarılı olamaz" dedi. ince twitter'dan şu mesajları verdi: 

"ortada büyük bir hezimet var, hâlâ susmak ve başarılıyız demek yakışmıyor. bu durumu kabullenemeyiz, geçiştiremeyiz. yurttaşlarımızın umutsuzluğa sürüklenmesini ve partimin eriyip gitmesini seyretmeyeceğim. bu kötü sonucu öngördüm, uyardım ama partime zarar vermemek için sustum ve seçimi kazanmak için çalıştım. atatürk'ü terk eden, emeği önemsemeyen, kuruluş felsefesinden uzaklaşan; solu yok sayıp, çareyi sağda arayanlar chp'de başarılı olamaz. şimdi hezimete kılıf bulma zamanı değil, çare olma zamanıdır."

muharrem ince 30 mart yerel seçimleri sonrasında da partiye eleştirilerde bulunmuş, o sonuçları da chp açısından başarısızlık olarak değerlendirmişti. ince cumhurbaşkanı seçimi öncesi dışarıdan bir aday bulunmasını da  'hastalıklı düşünce' olarak tanımlayıp “boyner, çetin olmaz, baykal iyi bir isim“ demişti. 

 

kaynak: twitter ve al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;