CHP

İnce'den adaylık sinyali

CHP yönetiminin istifasını istediği Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu'na kurultayı toplaması için çağrıda bulundu. "Yalnız değilim" mesajı veren İnce "Kurultay'da aday olacak mısınız?" sorusuna "Aday olunmaz gösterilir" dedi.

Yalova Milletvekili İnce cumhurbaşkanı seçimi sonuçlarının 'hezimet' olduğunu söylemişti. [Fotoğraf: AA-Arşiv]

chp grup başkanvekili muharrem ince, meclis'te düzenlediği basın toplantısında 'kurultay' istedi ve grup başkanvekilliğinden istifasını isteyen parti sözcüsü ve genel başkan yardımcısı haluk koç'a yanıt verdi.

chp tüzüğüne göre delegenin salt çoğunluğunun imzası toplanamadan genel başkanın da kurultayı toplama yetkisi olduğunu belirten ince "delegenin yarıdan bir fazlasının imzası toplanmış olursa genel başkanlık da düşmüş demektir. sadece genel başkanım değil ağabeyime sesleniyorum. bu sizi yaralar. bu duruma düşmesini istemem. genel başkan yanındakileri dinlememelidir. partinin ve memleketin hayrı için kurultaya gitmelidir" diye konuştu.

'yalnız değilim''

basın toplantısını tek başına düzenleyen muharrem ince 'yalnız değilim' mesajı verdi. ince "tek başıma bu salona gelmedim. bu salonda chp'nin vicdanı var, iktidara susamış partinin evlatları var. benimle birlikte bu salonda zorunluluktan chp'ye oy verdim ya da sandığa gitmedim diyenlerin tepkisi var. atatürk'ün devrimciliği, ismet inönü'nün kararlı ve namuslu cesareti, erdal inönü'nün sosyal demokratlığı, kapatılan ve mallarına el konulan chp'yi yeniden ayağa kaldıran deniz baykal var' diye konuştu.

baykal mı destekliyor?

muharrem ince çıkışını baykal'dan aldığı destek üzerine gerçekleştirdiği şeklindeki haberleri yalanladı. ancak basın toplantısını düzenlemeden önce deniz baykal dahil eski genel başkanlar altan öymen, hikmet çetin  ile murat karayalçın'ı telefonla aradığını ve söyleyecekleri hakkında bilgi verdiğini söyledi. seçim döneminde bursa'da bir düğüne katılacak olan deniz baykal'ı eski bir genel başkan olarak yalova'da karşıladığını söyleyen ince "sayın baykal beni milletvekili yaptı. ona karşı çıktığım günlerde de bunu başıma kakmadı. yalova'ya yüz kere gelsin, aynı şekilde karşılarım. sayın kılıçdaroğlu'nu da genel başkan olarak aynı şekilde karşılarım" dedi.

adaylık sinyali

muharrem ince "kurultayın toplanması durumunda genel başkanlığa aday olacak mısınız" sorusuna ise "genel başkanlığa aday olacak kişi buna kendisi karar vermez. buna delegeler karar verir. aday olunmaz, aday gösterilir. böyle bir zemin olursa o zaman karar veririz" karşılığını verdi.

istifa çağrısına yanıt

chp grup başkanvekili ince, parti sözcüsü ve genel başkan yardımcısı haluk koç'un istifa çağrısına da yanıt verdi. ince "ben makam, mevki peşinde değilim. beni kimsenin uyarmasına gerek yok. kısa bir süre içinde bırakacağım uyarıya gerek yok. gereğini yapacağım" dedi.

'bir kanadın temsilcisi değilim'

ulusalcı kanatta yer alan milletvekillerinin kılıçdaroğlu'na istifa çağrısı yaparak kurultay istediği hatırlatılarak, "bu isimlerle birlikte mi hareket ediyorsunuz?" sorusuna ise ince "ben 130 milletvekilline de sahip çıkarım. ulusalcı emine ülker tarhan'a da, görüşlerini tam anlamıyla benimsemediğim hüseyin aygün'e de. deniz baykal'a da sahip çıkarım. millet hırsızlarına sahip çıkıyor. ben bir grubun temsilcisi değilim. hiçbir kanadın mensubu değilim. ben chp'liyim; hiçbir kliğin, fraksiyonunun adamı değilim" ifadelerini kullandı.

'önce sola bakacaksın'

türkiye'nin giderek kutuplaştığı ve diktatörlüğe doğru gittiğini söyleyen ince, türkiye'nin kurucu gücü chp'nin ise çözüm üretemediğini ve derde derman olamadığını ifade etti.  "chp'nin karar organlarının da işlevini yitirdiğini, partide ortak aklın işletilmediğini' söyleyen muharrem ince, "yetkili organlar kimlerle alındığı belli olmayan kararların onay makamı haline gelmiştir'" dedi. muharrem ince parti politikalarına ilişkin bir soru üzerine de "trafikte bile karşıdan karşıya geçerken önce sola bakarsın. benim felsefem önce sola bakacaksın sonra sağa, sonra tekrar sola" karşılığını verdi.

'bu kafaya yazık'

parti yönetiminin kurultay isteyen muhalilfleri eleştirirken "ak parti'nin ekmeğine yağ sürüyorlar" dediğinin hatırlatılması üzerine ince, "adam yüzde 52 almış, niye yüzde 55 alamadık diye tartışıyor. sen rezil olmuşsun, hezimete uğramışsın, tartışırsak akp'nin ekmeğine yağ süreriz diyorsunuz. iktidar olamamamızın nedeni bu kafa. yazık bu kafaya, bu kafa iktidar olamaz" dedi.

kaynak: al jazeera

 

 

 

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;