2014 Dünya Kupası

'İngiliz olmasa kovulurdu'

İngiltere’nin eski teknik direktörü Sven-Goran Eriksson, Roy Hodgson’ın İngiliz olduğu için halen takımın başında olduğunu iddia etti.

Konular: Spor, Futbol
Sven-Goran Eriksson, Lazio ile 2000'de lig şampiyonluğu yaşamıştı. [Fotoğraf: Getty Images]

ingiltere, dünya kupası'nda italya ve uruguay’a 2-1 mağlup olup turnuvaya veda etmişti. 2001'den 2006'ya kadar ingiltere'yi çalıştıran sven-goran eriksson, yabancı bir teknik adamın bu başarısızlığın ardından hemen kovulacağını iddia etti.

sportexpressen gazetesi'ne konuşan eriksson, "roy hodgson ingiliz olduğu için takımda kalacak. yabancı olsa hiçbir şansı olmazdı. benim zamanında hedefler en az yarı final görmekti. şimdi ise gruptan çıkmak" şeklinde konuştu.

66 yaşındaki teknik adam, "ben takımla hep çeyrek final ve üzeri hakkında konuştum. eğer üç turnuvada da son 8’e kalmasaydık takımın başında tutmazlardı" dedi.

çin'de guanzhou’yu çalıştıran eriksson, "eğer hodgson ile devam etmeyeceklerse beni geri çağırabilirler. böylece başladığım işi bitiririm" diyerek sözlerini noktaladı. isveçli teknik adam, ingiltere milli takımı'nı çalıştıran tarihteki ilk yabancı teknik adamdı. 

ingiltere gruptaki son maçını salı günü grubun sürpriz lideri kosta rika ile oynayacak. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;