CHP

"İnönü 'tehdit var' demedi"

CHP tarafından Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve yardımcısı Emir Sarıgül arasındaki gerginlikte arabulucu olarak görevlendirilen CHP'li İhsan Özkes konuştu: İnönü kesinlikle 'tehdit var' dememiştir. Özkes hem kendisinin hem de CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun İnönü ve Sarıgül'le bir araya geldiğini anlattı.

Konular: CHP, Türkiye
CHP'li Özkes Şişli krizinde arabulucu olarak görevlendirilmişti. [Fotoğraf: Osman Baytürk]

chp istanbul milletvekili ihsan özkes, şişli belediye başkanı hayri inönü'nün sarıgül ailesi tarafından tehdit edildiği iddiasıyla ilgili soruları meclis'te düzenlediği basın toplantısında yanıtladı. özkes, taraflar arasında tanıklık ettiği görüşmeleri anlattı. özkes, chp lideri kılıçdaroğlu'nun 16 aralık salı günü hayri inönü ve emir sarıgül ile yaptığı görüşmede taraflara "tehdit" iddiasını sorduğunu söyledi.

özkes kendisinin istanbul'da hayri inönü ve mustafa sarıgül'le bir araya geldiğini söyledi, görüşmede konuşulan konuları anlattı: 

"görüşmemizde basında yer alan tehdit gibi konuları ben dile getirdim. hayri inönü'ye sordum. 'sayın başkanım böyle şeyler yazılıyor, tehdit var mı?' diye sordum. hatta bunu sormadan önce sayın sarıgül'e döndüm, böyle şeylere temas ediliyor. sarıgül dedi ki, sayın inönü'ye saygılıyız. ben şu anda belediye başkanı değilim, asla müdahalem olmaz. oğlumun da bir kusuru varsa gerekeni yaparım' dedi."

özkes'in verdiği bilgiye göre, hayri inönü hem bu görüşmede hem de emir sarıgül'le birlikte genel başkan kemal kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede 'sarıgül tarafından tehdit edilmediğini' söyledi: 

"sayın inönü bana 'kesinlikle böyle bir şey söz konusu olmamıştır' dedi. ben sorunları tartışmak için oradaydım. sarıgül dedi ki, 'saygısızlık, edepsizlik yapan varsa ona özür diletiriz. iki gün önce sayın genel başkanın odasında sayın genel başkan, bendeniz, sayın inönü ve emir sarıgül ile birlikte dördümüz oturduk. konuşmalar esnasında bu gibi şeylerin yer aldığını genel başkan sordu. ben şahidim ki hayri inünü böyle bir şeyin olmadığını söylemiştir." 

'birlikte çalışma sözü verdiler'

özkes meclis'te yapılan bu görüşme sonrası emir sarıgül ve hayri inönü'nün tavrını da anlattı: 

"aile içinde bazı sorunların yaşanabileceği, bu sorunların önemli olmadığı, birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam etmeleri yönünde genel başkanımız'ın talimatı oldu. onlar da tokalaştılar ve birlikte çalışma sözü vererek ayrıldılar." 

şişli belediyesi'ndeki gerginlik

 

chp’de şişli krizi eski başkan mustafa sarıgül ve oğlu emir sarıgül’ün belediye başkanı hayri inönü’ye görevden çekilmesi için baskı yaptığı iddiaları üzerine su yüzüne çıktı. hayri inönü iki hafta önce hürriyet gazetesine yaptığı açıklamada emir sarıgül’den "vahim" bir telefon aldığı iddiasının sorulması üzerine "ne doğruluyorum, ne de yalanlıyorum" yanıtını verdi.

hayri inönü’nün belediye başkanlığından istifa etmesi için kendisine baskı yapıldığı iddialarının sorulması üzerine ise chp lideri kılıçdaroğlu “başkan görevinin başında” diyerek inönü’ye sahip çıkmıştı.

genel merkez’in inönü’den yana tavır almasının ardından bu kez emir sarıgül’ün başkan yardımcılığından istifa ettiği iddia edildi. belediye başkanı hayri inönü iddiayla ilgili olarak “istifa niyetinden bahsetti. dilekçe verdiğini duydum ancak önüme gelmedi” dedi. emir sarıgül ise bu iddiayı yalanladı. bu iddiaların ardından chp şişli ilçe başkanı veli çellik'in bazı belediye meclis üyeleriyle birlikte şişli belediye başkanı hayri inönü'den duyulan rahatsızlığı iletmek üzere ankara'ya gitme kararı aldığı medyaya yansıdı. aljazeera'ye konuşan chp şişli ilçe başkanı veli çellik, inönü'yü şikâyet için genel merkez'e geleceği yönündeki haberleri yalanladı. 

inönü'nün eşi 'tehdit var' dedi

şişli belediye başkanı hayri inönü'nün eşi nazlı inönü hürriyet gazetesinde yayımlanan röportajda sarıgül ailesinin kendilerini 'mafyavari' tehdit ettiği iddiasını gündeme getirdi. nazlı inönü, mustafa sarıgül'ün kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit ettiğini iddia etti. mustafa sarıgül ise iddiaları twitter hesabından yaptığı açıklamayla reddetti. 

kaynak: al jazeera ve hürriyet gazetesi


 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;