Bilim-Teknoloji

İnsansız hava araçlarına NASA denetimi

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi NASA insansız hava araçlarının trafiğini kontrol edecek bir sistem üzerinde çalışıyor.

Konular: Bilim-Teknoloji
NASA tarafından geliştirilen sistemin önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor
NASA tarafından geliştirilen sistemin önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor

son yıllarda sayıları artan, bireysel ve kurumsal olarak kullanılmaya başlanan drone, yani insansız hava araçlarının trafiğine düzenleme geliyor. özellikle abd'de yaygınlığı giderek artan bu araçlar  için düzenleme yapılacak.

new york times'ın haberine göre abd uzay ve havacılık dairesi nasa, insansız hava araçlarının trafiğini düzenlemek üzere bir sistem üzerinde çalışıyor. sistemin temel amacı insansız hava araçlarının binalara, haber helikopterlerine ya da birbirlerine çarpmalarının önüne geçmek.

insansız hava araçlarının büyük bir çoğunluğu yerden 100-150  metre yükseklikte uçuyor. alçak bir irtifa olduğu için bu cihazların hava trafiğini kontrol etmek o kadar da kolay değil.

sistemin önümüzdeki yıl kullanıma sunulması bekleniyor. nasa adına çalışmayı yürüten dr. parimal h. kopardekar, sistemin ilk kez tarım alanında kullanılabileceğini ifade ediyor.

google ve amazon çalışıyor

hem google'ın hem de amazon'un insansız hava araçlarıyla ilgili çalışmaları bulunuyor. amazon ürün teslimatı konusunda bu araçları kullanmayı hedeflerken, google daha çok doğal felaketlerde yardım getirmek için bu cihazları kullanmayı planlıyor.

kaynak: new york times

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;