Diğer Sporlar

IOC’den Kosova’ya geçici tanıma

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, Kosova Olimpiyat Komitesi’ni geçici olarak tanıdığını açıkladı. Aralık başında nihai tanıma gelebilir.

Konular: Spor
Son Yaz Olimpiyat Oyunları İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlendi. [Getty]

uluslararası olimpiyat komitesi’nden (ioc) yapılan açıklamada, “yönetim kurulumuz kosova olimpiyat komitesi’nin geçici olarak tanınmasına karar vermiş ve aralık ayı başında monaco’da yapılacak ioc toplantısında nihai tanıma kararı çıkması konusunda teklif sunmuştur” dendi.

1992’de kurulan kosova olimpiyat komitesi’nin bünyesinde 30’dan fazla sporun federasyonu bulunuyor. bu sporlardan altısı (masa tenisi, okçuluk, judo, yelken, halter, modern pentatlon) uluslararası federasyonlara tam üye.

yedi sporun federasyonu (güreş, boks, curling, tekvando, cimnastik, kayak, hentbol) ise uluslararası federasyonlarca geçici üyelik almış durumda.

kosova futbol milli takımı ise başka ülkelerin milli takımlarıyla özel maç yapabiliyor ancak takımlar bu maçlara formalarında ülke bayrakları olmadan çıkıyor.

ioc’den yapılan açıklamada, kosova’nın birleşmiş milletler üyesi 193 ülkenin 108’i tarafından tanındığı ve bu da üye olmak için gereken ‘bağımsız devlet olma’ şartının yerine getirildiği anlamına geldiği belirtildi.

aralık ayındaki toplantıda bugün alınan karar bozulmazsa, kosovalı sporcular 2016’da rio’da düzenlenecek olimpiyatlar’da mücadele edebilecek.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;