Bilim-Teknoloji

iPhone 6 üç günde 10 milyon sattı

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Apple, yeni telefon modelleri iPhone 6 ve daha geniş ekranlı modeli iPhone 6 Plus'ın üç günde en az 10 milyon adet sattığını duyurdu.

Konular: Bilim-Teknoloji
iPhone 6 satışa çıktığı gün mağazalarda uzun kuyruklar oluşmuştu
iPhone 6 satışa çıktığı gün mağazalarda uzun kuyruklar oluşmuştu [Fotoğraf: Apple]

apple geçen yıl, bir önceki modelleri olan iphone 5s ve iphone 5c'de, satışa sundukları ilk üç günde 9 milyon adet satış rakamına ulaşmıştı.

yeni iphone'lar, abd ile birlikte kanada, ingiltere, fransa, almanya, avustralya, japonya, singapur, porto riko ve hong kong'da satışa sunuldu. yıl sonuna kadar yeni cihazların 115 ülkedeki mağazalarda olması planlanıyor.

apple'ın ceo'su tim cook ise iphone için aldıkları taleplerin şirketin beklentilerini geçtiğini bildirdi.

modellerden iphone 6'nın iki yıl sözleşmeli fiyatı 199 dolardan, iphone 6 plus'ınki ise 299 dolardan başlıyor. iphone 6, türkiye'de 26 eylül'de satışa sunulacak.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;