Bilim-Teknoloji

iPhone 6s 'suya dayanıklı' iddiası

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6s modellerinin suya dayanıklı olduğu iddia edildi. Bazı videolarda suya sokulan telefonlar 30 dakikaya kadar su altında çalışmaya devam ediyor.

Konular: Bilim-Teknoloji

apple’ın eylül ayının başında tanıttığı ve yine aynı ayın sonunda bazı ülkelerde satışa sunduğu akıllı telefon modelleri iphodne 6s ve iphone 6s plus’ın suya dayanaklı olduğu iddiaları gündeme geldi. konuyla ilgili olarak yayınlanan videolarda suya sokulan telefonlar 30 dakikaya kadar su altında çalışmaya devam ediyor. 

popüler birçok elektronik cihazın içini açıp parçalarını gösteren internet sitesi ifixit tarafından yayınlanan bir videoda ise iphone 6s modellerinin suya dayanıklı olarak üretildiğini gösteren bazı ipuçları yer alıyor. ifixit’in yayınladığı videoda gövdenin birbirine geçtiği yerlerde su geçirmeyi zorlaştıran plastik kaplamalar yer alıyor. ayrıca bazı elektronik devler de su geçirmeyecek şekilde silikonla kaplanmış

her ne kadar apple yeni telefon modellerini su geçirmez olarak tanımlamasa ve bu şekilde bir bilgi vermese de cihazların suya dayanıklı olduğu görülüyor. konuyla ilgili bir diğer iddia ise iphone 7 modelininin tamamın su geçirmez olacağı yönünde. bu şimdilik uzak bir iddia gibi görünse de iphone 6s’in kasasında bulunan su geçirmezliğe dair düzenlemelerin bir sonraki modele hazırlık olması uzak bir ihtimal değil. 

bir dönem trend oldu

son iki yıldır bazı üst düzey akıllı telefonlarda su geçirmeme özelliği kullanılıyor. samsung galaxy s5, sony xperia z2 ve xperia z3 modellerinde su geçirmeme fonksiyonu bulunuyordu. samsung s6 modelinde bu özelliği kullanmayı bıraktı.

kaynak: al jazeera 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;