Bilim-Teknoloji

iPhone 6s’te işlemci sorunu büyüyor

Apple’ın yeni akıllı telefon iPhone 6s’te kulanılan iki farklı işlemcinin farklı pil ömrüne sahip olduğu iddia edildi. Apple iddiaları kabul etse de farkın çok yüksek olmadığını söyledi.

Konular: Bilim-Teknoloji

apple’ın bazı ülkelerde satışa sunduğu, türkiye’de de 16 ekim’de piyasaya süreceği iphone 6s modeli ile ilgili ortaya atılan yeni bir iddia gözlerin firmaya çevrilmesine neden oldu. iphone 6s modellerinin bazılarında samsung, bazılarında ise tsmc marka işlemci kullanılıyor. kullanılan bu işlemcilerin ise farklı pil ömürlerine sahip oldukları iddia edildi. 

reddit’te raydizzle isimli kullanıcının yaptığı iki farklı işlemci kullanan iki farklı iphone testinde, pil ömrü tsmc üretimi işlemci kullanan iphone 6s’te 2 saate kadar daha yüksek çıktı. benzer sonuçlar teknoloji yayını techcrunch tarafından da bulundu. youtube’daki bazı kullanıcılar da hazırladıkları videolarla tsmc ve samsung üretimi işlemciye sahip telefonların pil ömrü ve ısınma performansı konusunda farklı sonuçlar verdiğini ortaya çıkardı. 

iphone 6s modellerinde farklı iki firmanın işlemcilerini kullandığını açıklayan apple, işlemcilerin performansları arasında fark olduğunu ancak bunun yüzde 2-3’ü geçmeyeceğini açıkladı. apple, yapılan testlerin gerçek hayattaki durumları yansıtmadığını ve özel şartlar altında yapıldığını ifade ederek iddiaları reddetti. 

iki farklı işlemci

apple, iphone 6s modelinde kullandığı a9 işlemcisini tsmc ve smasung firmalarına ürettiriyor. tsmc’nin ürettiği a9 işlemcisi 104.5 milimetrekare, samsung’un işlemcisi ise 96 milimetrekare büyüklüğünde. ayrıca iki firma temelde aynı üretim teknolojilerini kullansa da detaylara bakıldığında bazı farklılıklara sahip. iki işlemci arasındaki pil ömrü süresi farkının kullandıkları teknolojilerden kaynaklandığı düşünülüyor.    

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;