IŞİD

Irak: Bağdadi'nin konvoyunu vurduk

Irak ordusu ve İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalarda, IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi'yi taşıyan konvoyun Anbar eyaletinin batısında savaş uçakları tarafından vurulduğu iddia edildi. Açıklamaya göre Bağdadi'nin durumu belirsiz.

IŞİD Haziran 2014'te Ebubekir Bağdadi'yi halife ilan etmişti. [Fotoğraf: AP / Arşiv]

irak ordusu, hava kuvvetleri'nin anbar eyaletinin batısındaki karabile kasabasında irak şam islam devleti (işid) lideri ebubekir bağdadi'nin konvoyunu vurduğunu açıkladı. yapılan açıklamada,  bağdadi'nin durumunun belirsizliğini koruduğu söylendi. 

ordu, "irak hava kuvvetleri, terörist ebubekir bağdadi'nin konvoyunu işid komutanlarıyla buluşmaya gittiği sırada bombaladı. buluşmanın yapılacağı yer de bombalandı ve grubun pekçok lideri yaralandı ve öldürüldü. katil bağdadi'nin kaderi bilinmiyor, bir araçla götürüldü. sağlık durumu hâlen belirsiz" dedi. 

'ölenler arasında bağdadi yok'

içişleri bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise bakanlığa bağlı istihbarat birimleri, ortak operasyonlar komutanlığı ve irak hava kuvvetleri'nin işbirliği sonucu, ebubekir bağdadi'nin seyir halinde olan konvoyuna hava saldırısı gerçekleştirildiği ifade edildi.

reuters'ın konuştuğu hastane kaynakları ise hava saldırısında bazı işid liderlerinin öldüğünü ama aralarından bağdadi'nin bulunmadığını söyledi. 

daha önce birkaç kez daha öldüğü söylentileri ortaya atılan bağdadi'ye ait olduğu iddiasıyla, geçen mayıs ayında yeni bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. işid'e ait sosyal medya hesaplarında yayılan bu kayıtta bağdadi'nin 'hicret' çağrısı yaptığı iddia edilmişti.

kaynak: al jazeera, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;