Futbol

Irak İran'ı eledi

Asya Kupası çeyrek final mücadelesinde Irak, penaltı atışları sonucunda İran'ı 7-6 yenerek yarı finale yükseldi.

Konular: Spor
İran, Asya futbolunun en güçlü takımlarından biri. [Reuters]

karşılaşmanın 90 dakikası 1-1 sona erdi. 23'te serdar azmun iran'ı öne geçirdi. 55'te ise ahmet yasin eşitliği sağladı. normal süre böyle sona erince uzatmalara geçildi.

uzatmalarda dört gol birden geldi. irak'ta yunus mahmut ve durgam ismail, iran'da ise murtaza pouraliganji ve rıza ghoochannejhad'ın golleriyle uzatmalar 3-3 tamamlandı.

penaltı atışları sonucunda da irak güçlü rakibi iran'ı 7-6 yenerek tur atladı.

irak yarı finalde pazartesi günü güney kore ile oynayacak. diğer çeyrek final mücadelesinin sonucunu da penaltı atışları belirledi. normal süresi 1-1 biten maçta birleşik arap emirlikleri, japonya'yı 5-4 yenerek yarı finale yükseldi. yeni rakibi ise avustralya.

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;