Irak

Irak-Ürdün sınırında saldırı

Irak'ın Ürdün sınırındaki Traybil Sınır Kapısı'nda bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırının ardından Ürdün, sınırı tek taraflı olarak geçişlere kapattı.

Konular: Ortadoğu, IŞİD
Bombalı saldırı yolda büyük bir çukur açtı. [Fotoğraf: AP]

anbar eyaleti il meclisi üyesi azal fehdavi, bomba yüklü üç araçla gerçekleştirilen ve beş kişinin ölümüne, dokuz kişinin yaralanmasına neden olan saldırıların ardından ürdün tarafının sınır kapısını tek taraflı olarak kapattığını söyledi.

ürdün'e geçmek için bekleyen yüzlerce tırın geçişine izin verilmediğini ifade eden fehdavi, hükümete sınırın yeniden açılmasının sağlanması için amman yönetimi ile derhal iletişime geçmesi çağrısında bulundu. 

açıklama yapılmadı

konuya ilişkin ürdün tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

sınır kapısı ürdün ile irak arasında gıda ve temel ihtiyaç maddelerinin geçişi için büyük öneme sahip. traybil sınır kapısı'ndan her gün yüzlerce tır karşılıklı olarak her iki ülkeye halkın ihtiyaç duyduğu malzemeleri taşıyor.

irak'ın ürdün sınırındaki traybil sınır kapısı'na bomba yüklü 3 araçla düzenlenen intihar saldırısında ilk belirlemelere göre beş kişi öldü, 9 dokuz kişi de yaralandı.

saldırı sırasında kapıda ürdün tarafına geçmek için sıra bekleyen çok sayıda araçta zarar gördü. yolda da patlamanın etkisi ile çökme meydana geldi.

saldırıları işid’in gerçekleştirdiği tahmin edilirken, şuana kadar saldırıları üstlenen olmadı.

kaynak: al jazeera, aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;