Irak

Irak'ta bombalı saldırılar: 30 ölü

Başkent Bağdat'ta düzenlenen bombalı saldırılarda 30 kişi öldü, 80 kişi yaralandı.

Konular: Ortadoğu
Bağdat'ta sık sık bombalı araçlarla saldırılar düzenleniyor. [Fotoğraf: Reuters]

bağdat'ın kuzeyinde şiilerin çoğunlukta olduğu kazımiye mahallesinde lokantaların ve askeri istihbarat karargahının yakınına patlayıcı yüklü üç araçla saldırı düzenlendi. aynı bölgeye 12 havan mermisi de düştü. saldırıda 22 kişi öldü, 56 kişi yaralandı.

bağdat'ın güney batısındaki amil mahallesi'nde de bir kafenin yakınına düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 11 kişi yaralandı

batıdaki selam mahallesi bölgesi yakınına patlayıcı yüklü araçla düzenlenen saldırı sonucunda ise 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı. güvenlik kaynakları, başkentin kuzeyindeki kıreyat bölgesine havan topu düşmesi sonucunda ise 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin yaralandığını ifade etti.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;