Irak

Irak'ta El Kaide operasyonu

Savunma Bakanlığı Anbar eyaletinde düzenlenen operasyonda örgüte ait iki kampın imha edildiğini duyurdu.

Haberin Öne Çıkanları

El Kaide kampları vuruldu

İki kamp imha edildi

Televizyona intihar saldırısı düzenlendi

irak savunma bakanlığı anbar eyaletinde el kaide'ye operasyon düzenlendiğini ve örgütün çölde yer alan iki kampının imha edildiğini açıkladı. yazılı açıklama yapan irak savunma bakanlığı sözcüsü muhammed el askari, kampların önce uçaklarla tespit edildiğini daha sonra "başarılı saldırılarla" ortadan kaldırıldığını söyledi. 

askari "havadan yapılan tespit çalışmaları sırasında silah ve gelişmiş teçhizatların suriye'den bölgeye getirildiği görüldü" dedi.  

askari'ye göre bölgede militanlara ait toplam 11 kamp var. suriye'de savaşan bu gruplar zorda kaldıkları zaman irak'taki bu kamplara geçiyor. bir süre burada kaldıktan sonra iki ülkede de saldırılarına devam ediyor. 

irak'ta el kaide'ye yönelik operasyon cumartesi günü yine anbar eyaletinde düzenlenen ve beşi üst düzey en az 15 askerin öldüğü operasyonun ardından geldi. ingiliz reuters haber ajansına bilgi veren bir askeri yetkili "demir çekiç" adı verilen operasyonda en az 20 militanın öldürüldüğünü söyledi. demir çekiç'in abd askerlerinin ülkeden çekildiği tarihten bu yana düzenlenen en büyük operasyon olduğu belirtiliyor. 

bağdat yönetimi suriye'deki iç savaşın irak'taki şiddet olaylarını tırmandırdığını savunuyor.

gazeteciler de hedef

irak'ta gazetecilere yönelik saldırılar da sürüyor. başkent bağdat'ın kuzeyinde bir televizyon kanalına düzenlenen intihar saldırısında 5 gazeteci öldü. televizyonda çalışan 5 kişi de yaralandı.

saldırı 4 intihar komandosu tarafından selahaddin kanalına düzenlendi. saldırganlardan ikisi kendini havaya uçurdu. diğer ikisi binaya saldırınca güvenlik görevlileri müdahale etti. iki saldırgan bu sırada öldürüldü.

son saldırıyla birlikte irak'ta son 3 ayda öldürülen gazeteci sayısı 12'ye yükseldi. fransız haber ajansı afp'ye göre bu yıl saldırılarda ölenlerin toplam sayısı ise 6 bin 650'yi aştı. 2013 böylece 2008'den bu yana yaşanan en kanlı yıl oldu.  

kaynak: ajanslar

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;