Deprem

İran'da deprem

İran'ın kuzeydoğusundaki Meşhed kenti yakınlarında 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre en az 1 kişi öldü, 17 yaralı var.

Konular: İran, Deprem, Ortadoğu
[Fotoğraf: AA]

tahran üniversitesi jeofizik enstitüsü sismoloji merkezi, merkez üssü rezevi horasan eyaletine bağlı sefid seng kenti olan 6 büyüklüğündeki depremin, yerin 10 kilometre altında kaydedildiğini duyurdu. depremin yerel saatle 10:39'da (tsi 09.09) yerin 10 kilometre altında meydana geldiği belirtildi. 

abd jeolojik araştırma merkezi ise iran'ın kuzeydoğusundaki meşhed kenti yakınlarında olan depremin büyüklüğünü 6,1 olarak duyurdu.

afganistan sınırı yakınlarında bulunan deprem bölgesine acil kurtarma ekipleri sevk edildi. 

iran'ın resmi ajansı irna'nın haberine göre, rezevi horasan eyaleti afet yönetimi koordinasyon kurulu başkan yardımcısı muhammed makduri, meşhed kentiyle feriman ve serahs ilçelerine bağlı 20 köyün hasar gördüğünü söyledi.

makduri, "şu ana kadar elimize ulaşan bilgilere göre depremde 1 kişi öldü, 17 kişi yaralandı" dedi.

öte yandan tahran üniversitesi jeofizik enstitüsü sismoloji merkezi, sabahki depremin ardından 3 ilâ 4 büyüklüğünde onlarca artçı sarsıntı kaydedildiğini belirtti.

kaynak: aa, reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;