İran

İran’dan 4 maddelik Yemen planı

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a içinde Yemen için dört maddelik bir planın bulunduğu mektup sundu.

Konular: Ortadoğu, Yemen, İran
[Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

iran dışişleri bakanı zarif, mektubunda, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırısının yemen'deki durumu daha da kötüleştirdiğini vurgulayarak, bu operasyonun uluslararası hukuka aykırı olduğunu savundu.

saldırıların genellikle sivil yerleşim birimlerini, okul, hastane, yol ve fabrikaları hedef aldığını öne süren zarif, saldırılar nedeniyle çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ifade etti.

yemen'deki kaostan terörist grupların fayda sağladığını ve kentleri ele geçirdiğini söyleyen zarif, uluslararası toplumun sorunun çözümü için daha fazla inisiyatif alması gerektiğinin altını çizdi.

dört madde var

zarif mektubunda, ülkede ateşkes ilan edilmesi ve yabancı askeri saldırıların durdurulması, yemen halkına acil insani yardımın engelsiz ulaştırılması, tüm tarafların dahil olacağı müzakere sürecinin yeniden başlatılması ile tüm tarafların yer alacağı ulusal birlik hükümetinin kurulmasını içeren dört maddelik planı genel sekreter'e sundu. 

bm genel sekreteri ban ki-mun da dün washington'da yaptığı konuşmada yemen'de tüm taraflarca ''derhal ateşkes'' ilan edilmesi çağrısında bulunmuştu.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;