İran

İran'dan balistik füze denemesi

Nükleer programını BM denetimine sokup Batı ile anlaşan İran bu kez balistik füze testleriyle gündemde. Tasnim haber ajansının haberine göre, Tahran yönetimi iki hafta önce orta menzilli balistik bir füze test etti.

Konular: İran
[Fotoğraf: Tasnim Haber Ajansı]

tasnim haber ajansı füze testini tuğgeneral ali abdullahi'nin "2 bin kilometre menzilli, 8 metre sapma marjı olan bir füzeyi iki hafta önce tam isabetle test ettik" sözleriyle duyurdu. 

abdullahi, iran'ın savunma bütçesinin yüzde 10'unun füze programı başta olmak üzere araştırma ve geliştirme projelerine ayrılacağını da açıkladı. 

iran, nükleer anlaşmadan sonra batı'nın tepkisini çeken iki füze denemesi yaptı 10 ekim'de imad balistik füzesini test eden tahran yönetiminde füze testine dahil olan 11 şirket ve kişiye abd'den yaptırım kararı geldi.  birleşmiş milletler'in iran'a uygulanan yaptırımları denetleyen komitesi,  füze denemesinin, bm güvenlik konseyi yaptırımlarının ihlâli olduğunu açıklamıştı.

ardından mart ayında iran yönetimi bu kez israil'i vuracak bir füzeyi test ettiğini duyurdu. 

kaynak: reuters, tasnim haber ajansı

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;