Türkiye

İran'dan 'Karayılan' açıklaması

Dışişleri Bakanı Salihi, 'PKK'lı Karayılan'ın İran tarafından yakalanıp serbest bıkarıldığı' iddialarını yalanladı.

Haberin Öne Çıkanları

PKK'yı konuşacaklar

Barzani'yle görüştü

Ahmet Davutoğlu, "Ortak bir eylem planı içinde terör tehdidi tümüyle tasfiye edilene kadar birlikte çalışacağız'' dedi. [AA]

hakkari saldırısının ardından başlayan kara harekatı ile birlikte yoğun bir diplomasi trafiği yürütülüyor. kürdistan demokrat partisi (ikdp) genel başkan yardımcısı neçirvan barzani'nin ankara ziyaretinin ardından iran dışişleri bakanı ali ekber salihi başkente geldi.

salihi dışişleri bakanı ahmet davutoğlu ile biraraya geldi. görüşme sonrası iki bakan kameraların karşısına geçti.
 
'ne menfaatimiz olur?'
 
salihi'ye terör örgütünün sözde liderlerinden karayılan'ın iran tarafından yakalanıp serbest bırakılığı iddiaları soruldu. salihi'nin bu soruya cevabı, "karayılan bizim tarafımızdan hiç yakalanmadı, yakalasak niye bırakalım ki. nasıl bir menfaatimiz olabilir?" şeklinde oldu.
 
pkk ile ortak mücadele vurgusu yapan salihi, "iran ve türkiye bir ağacın iki dalı. türkiye'nin sorunu bizim sorunumuzdur. iran ve türkiye birbirinin rakibi değil tamamlayıcısıdır. daha çok işbirliğine ihtiyacımız var. devletin de halkın da sabrının sınırı var" dedi.
 
'birlikte çalışacağız'
 
türkiye dışişleri bakanı ahmet davutoğlu ise, "ortak bir eylem planı içinde terör tehdidi tümüyle tasfiye edilene kadar birlikte çalışacağız'' dedi.
 
"'pkk ve pjak'a karşı mücadele kararlılığımız, ortak kararlılığımız en güçlü şekilde devam edecek" diyen davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"bundan sonra da ortak bir eylem planı içinde bu terör tehdidi tümüyle tasfiye edilene kadar birlikte çalışacağız. bütün bölge ülkelerini ve bölge halklarını tehdit eden bu terör örgütüne karşı bölgesel bir dayanışmanın olması kaçınılmazdır."
 
salihi, cumhurbaşkanı abdullah gül ve başbakan erdoğan tarafından da kabul edilecek.
 
kaynak: ajanslar
 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;