Bilim-Teknoloji

İran’dan milli arama motoru

İran, milli arama motoru Yooz'u devreye soktu. Proje yöneticisi Nakavi'ye göre Yooz, "Batı ülkeleri tarafından İran’a uygulanan internet kısıtlamalarını etkisiz bırakacak."

Konular: Bilim-Teknoloji
İran kendi arama motorunu devreye soktu
İran kendi arama motorunu devreye soktu

mehr haber ajansı’na göre, proje yöneticisi mehdi nakavi, milli arama motoru yooz'un batı ülkeleri tarafından iran’a uygulanan internet kısıtlamalarını etkisiz bırakacağını söyledi.

nakavi, iran iletişim ve enformasyon bakanlığınca geliştirilen arama motorunun, ilk aşamada, "1 milyar farsça site arama kapasitesine sahip" olduğunu belirterek, “ikinci aşamada farsça, arapça ve ingilizce sitelerin de eklenmesiyle yooz’un kapasitesi 6 milyara yükselecek. son aşamada ise 24 milyon internet sitesi arama kapasitesine sahip olacak” ifadelerini kullandı.

iran cumhurbaşkanı hasan ruhani, geçen yıl yaptığı bir açıklamada, "milli internet" çalışmalarının hızlandırılmasını istemişti.

kaynak: aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;