Ortadoğu

İran'dan Suudi Arabistan mallarına yasak

İran, 47 kişiyi idam etmesi sonrası kriz yaşadığı Suudi Arabistan'ın mallarının ya da bu ülke üzerinden İran'a gidecek tüm malların, ülkeye girişini yasakladı.

iran resmi ajansı irna'nın haberine göre, başkent tahran'da düzenlenen bakanlar kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada, suudi arabistan'dan gelen tüm malların ülkeye girişinin yasaklandığı belirtildi.

açıklamada, iran vatandaşlarına yönelik umre ziyareti yasağının da ikinci bir duyuruya kadar devam etmesine karar verildiği belirtildi.

tahran yönetimi, umre ziyareti için suudi arabistan'a giden iki gencin riyad havaalanında "cinsel tacize" uğraması üzerine geçen yıl nisanda suçlular cezalandırılana kadar umre ziyaretlerini askıya aldığını açıklamıştı.

suudi arabistan yönetimi, geçtiğimiz cumartesi günü aralarında suudi vatandaşı şii din adamı ayetullah nemr'in de olduğu 47 kişinyi idam etmişti. iran'ın idamlara tepki göstermesinin ardından suudi arabistan'ın tahran büyükelçiliği ve meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

suudi arabistan yönetimi de büyükelçilik ve konsolosluk binalarına yönelik saldırıların ardından iran ile diplomatik ilişkilerini kestiklerini ve iranlı görevlilerin ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanındığını açıklamıştı.

suudi arabistan, diplomatik ilişkilerin ardından iran ile ticari ilişkileri ve hava trafiğini de keseceğini açıklamıştı

son olarak tahran yönetimi, yemen'deki iran büyükelçilik binasının suudi savaş uçakları tarafından vurulduğunu, saldırıda bazı elçilik görevlilerinin yaralandığını duyurmuştu.

kaynak: aa, al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;