Avrupa

Irkçı gazeteciye devlet nişanı

Macaristan'da, Roman azınlık için 'hayvanlar' diyen gazeteciye devlet nişanı verildi.

Konular: Avrupa

macaristan'da sağcı başbakan viktor orban'a yakınlığıyla bilinen gazeteci zsolt bayer'e devlet onur ödülü verilmesi tartışma yarattı.

bayer, ülkede yaşayan ve sayıları 600 bin civarında olan romanları 'hayvanlar'a benzetmişti. bayer, 2013'te magyar hírlap gazetesinde yer alan yazısında "romanların büyük bir bölümü insanların arasında yaşamak için uygun değil. onlar hayvan" ifadelerini kullanmıştı.  

bayer'in ırkçı ifadelerine hedef olanlar sadece romanlarla da sınırlı değil. gazeteci yahudiler için de "ben bu insanlarla aynı grupta olmak istemiyorum" demişti. 

irkçı gazeteciye devlet onuru verilmesine ülkenin önde gelen akademisyen, bilim adamı ve sanatçılarından oluşan 40 kişilik bir grup tepki gösterdi. daha önce bu ödülü almış olan bu isimler ödüllerini geri vereceklerini açıkladı.

kaynak: afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;