Türkiye

İşçiler SGK binasını işgal etti

DİSK Enerji-Sen üyesi bir grup BEDAŞ işçisi, SGK Beyoğlu Sosyal Güvenlik Merkezi binasını işgal etti. Pencerelerden pankart sarkıtarak slogan atan 15 işçi, binaya giren polisler tarafından gözaltına alındı.

SGK Beyoğlu ilçe binasına giren 18 Enerji-Sen üyesi işçi gözaltına alındı. [Fotoğraf: twitter.com/sendika.org]

şişli’de gökdelen inşaatında ölen 10 işçi ve işten atılan enerji işçileri için sgk beyoğlu ilçe müdürlüğü’nü işgal eden enerji-sen üyesi işçilerden 15'i, binaya giren çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı. işçiler ifadeleri alınmak üzere emniyet'e götürüldü. 

işçiler, gözaltına alınmaları öncesinde, sgk binasına “inşaatte, madende, enerjide ‘yeni türkiye’ sermayesi öldürüyor” ve “bedaş’ta can güvenliği istedik işten atıldık. işten atılan işçiler geri alınsın” yazılı pankartlar astı.

eylemde konuşan disk enerji-sen genel başkanı ali duman, bedaş’ta can güvenliği isteyen işçilerin işten atıldığını belirterek, “atılan işçiler derhal geri alınsın. buradan çıkmıyoruz” dedi.

kaynak: dha, twitter.com/enerjisen

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;