IŞİD

'IŞİD 120 genci kaçırdı'

IŞİD'in Irak'ın başkenti Bağdat'ın 160 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Selahaddin kentine bağlı Tikrit ilçesinde 120 genci kaçırdığı iddia edildi.

Konular: Ortadoğu, Irak
IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ele geçirip Kürtlerin yaşadığı bölgelere saldırmaya başlayınca ABD havadan destek vermek için harekete geçmişti. [Fotoğraf: Reuters / Arşiv]

selahaddin il meclisi sözcüsü mervan naci, aa muhabirine yaptığı açıklamada, "işid, tikrit'in doğusundaki rubeyda köyüne yaptığı baskında abid ve mesare aşiretlerinden 120 genci kaçırdı" dedi.

irak emniyet güçlerini, "kaçırılan sivillerin işid'in elinden kurtarılması için derhal müdahale etmeye" çağırdıklarını belirten naci, işid'in daha önce cuburi, elbu nemr ve elbu fahd aşiretlerine yaptığı gibi yeni bir katliam işlemesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

irak'ta, işid öncülüğündeki silahlı grupların, geçen yıl 10 haziran'da musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından çeşitli kentlerde çatışmalar sürüyor. 

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;