IŞİD

IŞİD 3 bin yıllık tarihi kenti yıkıyor

Musul'daki tarihi heykelleri matkapla kırıp parçalayan IŞİD, kentin simgelerinden 3 bin yıllık Süryani antik kenti Nimrud'u da dozerlerle yıkmaya başladı.

Konular: Ortadoğu, Irak
Nimrud'da kanatlı boğa figürleriyle lamaşsu olarak bilinen heykeller bulunuyor. [Fotoğraf-Getty Images]

al jazeera'ye konuşan musullu kaynaklar, işid üyelerinin öğleden sonra musul'un 20 kilometre güneydoğusunda bulunan asur döneminden kalma 3 bin yıllık antik yerleşkeyi dozerle yıkmaya başladığını söyledi.

1980'lerin sonunda iraklı arkeologlar nimrud'un altındaki bir mezarda altın ve mücevher bulmuştu. bu kazıda bulunan altın ve mücevherler tarihte bir kazıda bulunan en büyük hazine. nimrud'da kanatlı boğa figürleriyle lamaşsu olarak bilinen heykeller bulunuyor. mezopotamya'daki süryani kenti nimrud, kalah ve kalhu olarak da biliniyor. antik yerleşke 1800'lerin ortasındaki antik kazılarda ortaya çıkarılmıştı. 

işid geçen haftada da musul'da binlerce yıllık tarihi bulunan heykelleri kırmış ve videosunu yayınlamıştı. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;