IŞİD

IŞİD kuşatmasındaki kasabaya operasyon

Irak ordusu, uzun süredir IŞİD kuşatmasında olan ve 12 bin Şii Türkmenin mahsur kaldığı Selahaddin’in Amirli kasabası çevresinde bulunan IŞİD mensuplarına operasyon düzenliyor.

Konular: Irak, Ortadoğu
Irak Şam İslam Devleti son dönemde Suriye ve özellikle Irak’taki ilerleyişiyle her iki ülkede de geniş bir alanı kontrol etmeye başladı. [Fotoğraf: Twitter]

afp’ye konuşan iraklı yetkililer, savaş uçaklarının amirli’yi kuşatan irak şam islam devleti (işid) mensuplarına yönelik dokuz ayrı hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtti.

birleşmiş milletler kısa bir süre önce, kent sakinlerinin yaşadığı koşulların ciddi ölçüde kaygı verici olduğunu açıklamıştı.

işid'in kuşattığı kasabada elektrik ve su sıkıntısı yaşanırken, gıda ve tıbbi malzemelere ulaşmada da büyük zorluk çekiliyor.

irak şam islam devleti son dönemde suriye ve özellikle irak’taki ilerleyişiyle her iki ülkede de geniş bir alanı kontrol etmeye başladı.

irak’taki kaos ortamı işid’in peşmerge kontrolündeki sincar, mahmur ve musul barajı çevresini ele geçirmesinin ardından iyice tırmanmıştı.

peşmerge kuvvetleri mahmur’u ve musul barajı’nı işid’den geri aldı.

yüzlerce ezidi'nin öldürüldüğü ve binlercesinin kaçmaya zorlandığı sincar bölgesi ise işid’in elinde.

abd ordusu, işid’e karşı savaşan peşmerge kuvvetlerine hava operasyonlarıyla destek veriyor.

kaynak: al jazeera ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;