IŞİD

IŞİD Palmira'da 4 katlı türbeyi yıktı

IŞİD Suriye'nin dünya mirası listesinde olan Palmira kentindeki eserleri yıkmaya devam ediyor. Örgüt bu kez Palmira'daki türbelerden dört katlı El Ahbel'i yıktı.

işid, 2000 yıllık tarihi bulunan antik kent palmira'da yıkıma devam ediyor. suriye'li yetkili memnun abdülkerim, işid'in palmira'ya siluetini veren tarihi tapınak kulelerini de yıktığını açıkladı. abdülkerim, reuters'e yaptığı açıklamada unesco'nun dünya mirası listesinde yer alan dört katlı el ahbel türbesi'nin işid tarafından yerle bir edildiğini söyledi. 

roma imparatorluğu dönemi'nde ipek yolu üzerinde bulunan kentin tarihi 2 bin yıldan da geriye gidiyor. içerisinde bel tapınağı ve el ahbel gibi romalıların mezarları da bulunan antik kent, mimarisi ile ortadoğu'nun en önemli antik kentlerinden biri. palmira antik kenti mayıs ayı sonunda işid'in kontrolüne geçmişti. işid kentte, rejim askeri veya rejimle işbirliği yapan aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 400 kişiyi infaz etmişti.

humus'un doğusunda kalan palmira kenti, birleşmiş milletler eğitim, bilim ve kültür örgütü’nün (unesco) dünya mirası listesinde.

işid mart ayında musul yakınlarındaki bir asur şehrini iş makineleriyle yıkmış, müzedeki tarihi eserleri de parçalamıştı. irak ve suriye’de yıkılan onlarca türbe çoğunlukla sufilere aitti.

kaynak: reuters

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;