IŞİD

IŞİD Sirte'yi ele geçirdi

IŞİD’in Libya’daki kolu, Trablus hükümetine bağlı Fecir Libya güçleriyle şiddetli çatışmaların ardından devrik lider Muammer Kaddafi’nin memleketi Sirte'yi ele geçirdi.

Konular: Libya, Ortadoğu

abd merkezli site istihbarat grubu'na göre, libya’daki işid’e bağlı silahlı gruplar ülkenin kuzeyinde yer alan sirte kentini, trablus hükümetine bağlı fecir libya güçleriyle çatışmaların ardından tamamen ele geçirdiğini öne sürdü.

site, işid’in ‘örgüte bağlı silahlı kişilerin çatışmalara katıldıklarını, ağır silahlarla saldırı düzenlediklerini, kentte ve elektrik santralında gezdiklerini ve çok sayıda fecir libya’ya ait cesetleri’ gösteren fotoğraf ve görüntü yayınladığını aktardı.

sirte, libya'da muammer kaddafi'nin devrildiği silahlı ayaklanmada en son düşen şehir olmuştu. kaddafi doğup büyüdüğü kentte muhalifler tarafından öldürülmüş, libya'da 41 yıllık tarihi diktatörlük sona ermişti. 

2014'ün kasım ayı başında internette yayımlanan ve işid lideri ebu bekir bağdadi’ye ait olduğu iddia edilen bir ses kaydında, işid'in artık suudi arabistan, yemen, mısır, cezayir ve libya’da faal olduğu öne sürülmüştü.

kaynak: afp

 

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;