IŞİD

IŞİD, Suriye'de 1500 yıllık manastırı yıktı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD'in Suriye'nin Karyateyn ilçesindeki 1500 yıllık tarihi Mar Elian manastırını yıktığını duyurdu.

IŞİD tarihi manastırı yıkma görüntülerini internette paylaştı.

suriye insan hakları gözlemevi'ne göre, işid 6 ağustos'ta ele geçirdiği tarihi mar elian manastırını buldozerlerle yıktı. ülkenin orta kesiminde yer alan humus kentinin güneydoğu kırsalında yer alan karyateyn ilçesindeki kilise yıkılmadan önce işid'liler tarafından yağmalandı.

işid 1500 yıllık manastırın yerle bir edilme görüntülerini internette yayınladı. manastırı yıkma gerekçesi olarak da burada hâlâ aziz elian'a tapılmasını gösterdi.

işid bazı hristiyanları da esir aldı, esir alınan hristiyanlardan bazılarını kalesi konumundaki rakka'ya götürdü.

kaynak: suriye insan hakları gözlemevi

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;