Irak

IŞİD Tikrit’te saldırdı: 31 ölü

Irak’ın Tikrit kentinde düzenlenen saldırılarda en az 31 kişi hayatını kaybetti, 42 kişi de yaralandı. Saldırıları IŞİD üstlendi.

Konular: Irak, Ortadoğu

irak'ın salahaddin vilayetinin merkezi tikrit’te önce silahla ateş açan saldırganlar, daha sonra üzerlerindeki bombaları patlattı. 14’ü polis olmak üzere en az 31 kişi, çarşamba gününün ilk saatlerinde gerçekleştirilen saldırılarda hayatını kaybetti. 42 kişi de yaralandı.

saldırıların ardından kentte sokağa çıkma yasağı ilan edilse de, çarşamba sabahı bölgede silah sesleri duyuldu.

açıklama yayımlayan işid, 7 üyelerinin saldırıyı gerçekleştirdiğini duyurdu.

örgüt 2014’te tikrit’i ele geçirmişti. sonraki yıl, irak güvenlik güçleri bölgeyi geri almıştı. tikrit, 2003’teki amerikan işgalinin ardından öldürülen irak devlet başkanı saddam hüseyin'in doğduğu şehir olarak biliniyor.

musul'un doğu yakasını ocak sonunda tamamen ele geçiren irak güçleri, 19 şubat'tan bu yana kentin batı bölgelerini işid’den kurtarmak için operasyonlara devam ediyor. işid musul'u haziran 2014'te ele geçirmişti.

kaynak: al jazeera, reuters ve afp

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;