Suriye'de iç savaş

IŞİD türbe bombaladı

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Türkiye’de de çok sayıda mensubu bulunan Nakşibendi tarikatının Suriye'deki kolu olan Hazne şeyhlerinin türbesini bombaladı.

Konular: Ortadoğu, Suriye
IŞİD, mezarı "şirk türbesi" diye niteleyerek bombaladı. [Al Jazeera]

irak şam islam devleti (işid), perşembe günü suriye’nin kuzeyindeki kamışlı kentine bağlı demokratik birlik partisi’nin silahlı kanadı ypg’nin kontrolünde olan tel-maruf bölgesine saldırı düzenlemişti. işid özellikle “şirk türbeleri” olarak nitelediği şeyh izzeddin haznevi’nin de kabrinin bulunduğu tarikat türbesini bombaladı.

çatışmalarda 15 kişiyi esir alan işid, haznevi ailesine mensup birçok kişinin evlerini ateşe verdi. işid, türbe çevresine birçok keskin nişancı yerleştirerek kimsenin yaklaşmasına da izin vermiyor.

türbede, haznevi ailesinin büyükleri; şeyh ahmed haznevi, şeyh muhammed masum haznevi, şeyh aladdin haznevi, şeyh izeddin haznevi ve şeyh muhammed haznevi’nin kabirleri bulunuyordu.

nakşibendi tarikatının suriye’deki kolunun temsilcilerinden olan haznevi ailesinin özellikle türkiye’nin güneydoğusunda da on binlerce mensubu var. 

kaynak: al jazeera

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;