IŞİD

IŞİD videosunda İngiliz tıp öğrencisi

IŞİD’in yayınladığı son videoya dünya çapında kınama yağarken, Suriyeli askerlerin başını keserken görülenlerden biri de İngiltere vatandaşı bir tıp öğrencisi çıktı.

Konular: IŞİD
IŞİD'in son videosunda 16 militan Suriye askerlerinin başını keserken görülüyor. [Fotoğraf:Dailymotion]

20 yaşındaki nasser muthana’nın babası, ingiliz daily mail gazetesi’ne yaptığı açıklamada üzgün olduğunu belirtip, “tam emin değilim ama oğluma benziyor. insanları öldürdüğü için allah’tan korksun. insanları öldürüp sonra allah’ın huzuruna nasıl çıkacak?” diye sordu. 

tıp öğrencisinin babası, oğlunu affedip affetmeyeceğine dair soruya da “hayır, akıl hastası olması lazım ya da başka bir sorun var” dedi.
muthana daha önce temmuz ayında yayınlanan işid'in 'propaganda videosu'nda da görülmüştü.

17 yaşındaki kardeşiyle suriye'ye gitmişti

17 yaşındaki kardeşi aseel ile birlikte suriye'ye giden muthana, suriye'de öğrendiklerini dönüşte ingiltere'ye karşı kullanma tehdidinde bulunmuştu.

işid'in amerikan yardım çalışanı peter kassig'i öldürdüğünü ilan ettiği videoda 16 işid üyesi, suriyeli askerlerin kafasını keserken görülüyor. işid üyelerinden 'cihatçı john' lakaplı militan ise abd başkanı barack obama'ya mesaj verip, abd yönetiminden irak ve suriye'ye kara gücü göndermesini istiyor.

kaynak: reuters, daily mail

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;