IŞİD

IŞİD yine türbeye saldırdı

Irak Şam İslam Devleti, Musul’un doğusunda Irak'taki azınlık gruplarından Kakailerin dini önderlerinden kabul edilen Baba Yadigar’ın türbesini havaya uçurdu.

Konular: Ortadoğu, Irak
IŞİD, Irak ve Suriye’de, aralarında Şiilerin de bulunduğu farklı mezhep gruplarının kutsal kabul ettiği türbeleri bombalıyor. [Twitter]

kürdistan demokrat partisi (kdp) musul sorumlusu sait memozini, anadolu ajansı’na yaptığı açıklamada, musul’un 40 kilometre doğusunda bulunan tulebend köyündeki baba yadigar'ın türbesinin işid mensuplarınca bombalandığını söyledi.

yerel kaynaklar, irak’taki kakai kürt nüfusunun 75 bin olduğunu belirtiyor.

kakai kürtlerinin çoğu kerkük’te yaşıyor. musul, erbil, süleymaniye ve diyala'da da az sayıda kakai kürdü bulunuyor.

işid, irak ve suriye’de aralarında şiilerin de bulunduğu farklı mezhep gruplarının kutsal kabul ettiği türbeleri bombalıyor.

örgüt son olarak pazartesi günü halep' in kuzey kırsalında yer alan ve 14 temmuz'da ele geçirdiği türkmen köyü toybuk'taki hazreti davud türbesi'ni dozerlerle yıktı, kalıntıları da dinamitle patlatarak yok etti.

irak-şam islam devleti (işid), irak ve suriye’de faaliyet gösteren silahlı bir örgüt. selefi ideolojiye sahip işid; irak, suriye, filistin ve ürdün topraklarını içine alan bölgede şeriata dayalı bir devlet kurmak istiyor. 2004’te irak’ta kurulan ve şu anda liderliğini ebubekir el bağdadi’nin yaptığı işid, suriye ve irak’taki en güçlü silahlı gruplar arasında yer alıyor.

kaynak: al jazeera ve aa

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;