IŞİD

IŞİD'den 'ABD'li rehine öldü' iddiası

IŞİD, ABD'li kadın rehine Kayla Jean Mueller'in Ürdün'ün hava operasyonunda öldüğünü duyurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı ise IŞİD'in bu iddiasını doğrulamadığını açıkladı.

Konular: ABD, IŞİD, Ortadoğu
IŞİD'in öldüğünü iddia ettiği 26 yaşındaki ABD'li rehine Kayla Jean Mueller. [Fotoğraf: Al Jazeera]

irak şam islam devleti'nin (işid) iddiasına göre, abd'li rehine kayla jean mueller örgütün suriye'deki merkezi rakka kentinde öldü. işid, abd'li rehinenin ürdün'ün hava operasyonunda öldüğünü savundu.

IŞİD'e göre, Kayla Jean Mueller Rakka'da bu eve düzenlenen Ürdün hava saldırısında öldü. [Fotoğraf: Al Jazeera]

örgüt kayla jean mueller'ın ve öldüğünü söylediği yıkık binanın fotoğraflarını da duyurdu.

abd dışişleri bakanlığı ise, rehinenin hayatını kaybettiği bilgisini doğrulamadı. beyaz saray da, işid'in iddiasının "son derece endişe verici" olduğunu ancak ellerinde bunu doğrulayacak bir kanıt olmadığını açıkladı.

26 yaşındaki kayla jean mueller, ağustos 2013'te halep'te işid tarafından kaçırılmıştı. mueller, suriyeli mülteci kadınlara yardım için çalışıyordu.

muller ayrıca suriye sınırında bir türk yardım organizasyonunda yer almış; batı şeria, israil, hindistan gibi yerlerde gönüllü olarak eğitim ve yardım faaliyetlerine katılmıştı.

ürdün'den yeni hava saldırıları

abd öncülüğünde işid'e hava operasyonları düzenleyen  koalisyon ülkelerinin arasında yer alan ürdün, pilot muaz kasasbe'nin işid tarafından yakılarak öldürülmesinin ardından hava operasyonlarını artırdı. ürdün hava kuvvetleri'ne ait uçaklar bugün de suriye'deki işid hedeflerine saldırı düzenledi.

kaynak: al jazeera, ap

Yorumlar

Bu sitede yer alan içerikler sadece genel bilgilendirme amacı ile sunulmuştur. Yorumlarınızı kendi özgür iradeniz ile yayınlanmakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Böylelikle, Topluluk Kuralları ve Kullanım Koşulları'na uygun olarak, yorumlarınızı kullanmak, yeniden kullanmak, silmek veya yayınlamak üzere tarafımıza geri alınamaz, herhangi bir kısıtlamaya tabi olmayan (format, platform, süre sınırlaması da dahil, ancak bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla) ve dünya genelinde geçerli olan ücretsiz bir lisans hakkı vermektesiniz.
;